czwartek, 9 października 2014

Zielony koktajl

Nie lubię selera naciowego. Ni to cebula ni to por. I chrupie jak jabłko. Jak na złość seler naciowy jest bardzo zdrowy i dobrze działa na cerę. Próbowałam się do niego przekonać. Znalazłam więc sposób aby, w przyjemny i smaczny sposób wprowadzić seler do swojego menu - w postaci koktajlu. 
Banan nadaje słodycz i delikatność, kiwi przyjemnie szczypie w podniebienie, a sam seler jest praktycznie niewyczuwalny. 

Składniki:


  • 2 banany 
  • 2-3 kiwi
  • 3 łodygi selera naciowego 
  • 5-6 kostek lodu
  • ewentualnie miód do dosłodzenia
Potrzebny będzie blender zdolny do kruszenia lodu.

Przygotowanie:


Wszystkie składniki zblendować na jednolitą masę. (Thermomix 40sekund obroty 10). W miarę potrzeby dosłodzić miodem.



 

Kto jeszcze nie darzy selera naciowego miłością? :D

1 komentarz: